aA
Po balsų perskaičiavimo vienmandatėje Plungės-Rietavo apygardoje iki šiol laimėtoju laikytas socialdemokratinės koalicijos atstovas Visvaldas Nekrašas nugalėtojo laurus perleido liberalui Audriui Klišoniui.
Savaitės pradžioje preliminariai skelbta, jog 5 balsų persvara nugalėjo socialdemokratinės koalicijos kandidatas - už LSDP narį V. Nekrašą esą balsavo 5 319, už liberalą A. Klišonį - 5314 rinkėjų.

Neseniai priimtos Seimo rinkimų įstatymo pataisos numato, kad jei balsų skirtumas tarp nugalėjusio ir antrą vietą užėmusio kandidato yra mažesnis kaip 50 balsų, rezultatus reikia perskaičiuoti. Be to, perskaičiuoti balsus prašė ir Liberalų sąjunga.

Trečiadienį Plungės-Rietavo apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Rūta Jonušienė sakė BNS, jog, perskaičiavus balsus paaiškėjo, kad vieno balso persvara vis dėlto laimėjo Liberalų sąjungos kandidatas.

"Kai kurie negaliojantys biuleteniai buvo pripažinti galiojančiais, ir atvirkščiai. Kai kurie biuleteniai buvo patekę ne į to kandidato krūvelę", sakė R. Jonušienė.

Tačiau šie rezultatai nėra galutiniai, nes rinkėjų balsai bus dar kartą skaičiuojami, dabar pageidaujant LSDP.

Be to, Vyriausioji rinkimų komisija pageidavo, kad balsavimo biuleteniai būtų atvežti į Vilnių ir pasirinktinai bus tikrinami kai kurie negaliojančiais pripažinti biuleteniai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.