aA
Į mesteltą repliką apie pamirštus praeities šūkius Kauno meras atšovė: "Nuo šios dienos užmirškit, ką Šustauskas yra padaręs!"
Po rinkimų vakar pirmą kartą Kauno miesto savivaldybėje įvyko naujojo mero, miesto politinių partijų atstovų bei švedų kompanijos "Vattenfall" (brandinančios perspektyvą 15 metų pasirašyti nuomos sutartį su SPAB "Kauno energija") atstovo Jari Tielineno susitikimas. Jame dalyvavo ir SPAB "Kauno energija" vadovas Rymantas Juozaitis.

Anot V.Šustausko, gerą valandą trukusios diskusijos turėjo neatbaidyti užsieniečių ir neparodyti priešiškumo konkursą laimėjusios kompanijos investicijų galimybei Kaune.

Švedų kompanijos "Vattenfall" atstovas atvyko norėdamas dar kartą įsitikinti, kad po rinkimų naujosios jėgos į kone dvejus metus brandintą projektą žiūri palankiai.

Priminsime, kad pasirašyti nuomos sutartį su SPAB "Kauno energija" švedų kompanija planavo šių metų kovo pradžioje, tačiau užsieniečių planai netikėtai pasikeitė. Viena priežasčių - rinkimai ir nerimas, kaip į šį projektą reaguos naujos valdžios galvos.

Pradėdamas susitikimą naujasis miesto meras V.Šustauskas tarė: "Siekiame atvirumo dėl šio projekto, nes jis turės neišvengiamą įtaką ir pasekmes". Tam neprieštaravo ir projekto vadovas iš "Vattenfall".

"Ketvirtadienį išsirinksime naujus komitetus ir jie nedelsiant iš naujo peržiūrės sutarties sąlygas. Tada ir žiūrėsim, kaip ir ką daryti", - tvirtino V.Šustauskas. Jį suglumino tarybos narių replika: "Kas neprisimena, kaip seniau kovojote, pasisakydamas prieš "Vattenfall" atėjimą?"

Į tai čia V.Šustauskas energingai visiems pareiškė: "Prašau neužvesti diskusijų apie tai, kas kažkada buvo! Šiandien dirbu ne už partiją, bet atsakau už miesto žmones. Todėl nuo šios dienos užmirškit, ką Šustauskas yra padaręs!"