aA
JAV miestelio gyventojai, besididžiuojantys vokiškuoju palikimu, kasmetiniame alaus festivalyje negalės paragauti alaus ir kitų alkoholinių gėrimų, nes jau kelis dešimtmečius apygardoje galioja "sausas" įstatymas.
Alabamos valstijos Cullmano miestelio gyventojai kiekvienais metais renkasi į festivalį “Oktoberfest”, kurio metu vilki tradicinius vokiečių drabužius, ragauja tradicinius patiekalus, tačiau vietoj tikro vokiško alaus jiems tenka pasitenkinti “nealkoholinio” alaus įvairove.

Kai kurių festivalio lankytojų teigimu, ši šventė panaši į visoje Amerikoje švenčiamą Nepriklausomybės dieną, tik jos metu šaudoma mažiau petardų.

Beje, tikrąjį “Oktoberfest” festivalį Miunchene kiekvienais metais aplanko beveik 6 milijonai lankytojų, kurie išgeria apie 5 milijonus litrų alaus.

“Manau, jog dar geriau, kad jie neparduoda alaus. Juk galima ir taip labai šauniai praleisti laiką nevartojant alkoholinių gėrimų,” sakė viena iš festivalio lankytojų Debra Hobbie.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.