aA
Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas "išdūrė" socialliberalus, jau pasirengusius pakeisti jį Kauno mero poste. Apsisprendęs pasirinkti Seimo nario postą Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis Vytautas iustauskas staiga suabejojo, ar verta Kauno mero kėdę palikti socialliberalui.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© "Lietuvos žinios"
Kauno vicemero, socialliberalo Eriko Tamašausko nesuglumino staiga pasikeitę V.Šustausko ketinimai. Jis vis vien tikisi, kad meras laikysis dar prieš savivaldybių rinkimus duoto žodžio. "Be mūsų sudarytos koalicijos V.Šustauskas nebūtų tapęs meru", - vakar LŽ teigė Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) Kauno skyriaus vadas E.Tamašauskas.

Saviškiai?

V.Šustauskas ne sykį yra pabrėžęs, kad jam patekus į Seimą mero kėdėje atsidurs pirmasis vicemeras E.Tamašauskas. Tokią galimybę buvo numatę ir E.Tamašausko partijos kolegos, Kauno Šilainių rinkimų apygardoje kandidatavusiam V.Šustauskui nekėlę konkurento.

Savivaldybės kuluaruose kalbama, kad prieš kurį laiką tarp NS ir LLS perbėgo juoda katė. Todėl V.Šustauskas norėtų mero poste palikti saviškį - vicemerą Gediminą Jankų arba Gediminą Budniką. Priminus susitarimus su NS dėl kandidato prieš V.Šustauską nekėlimo, Kauno meras sakė, kad "niekas jiems to nedraudė".

Posėdžiauja

"Jei jau kauniečiai išsirinko miesto meru LLS žmogų, tai šios partijos atstovas ir turi juo būti", - samprotauja V.Šustauskas ir jo bendraminčiai. Sekmadienį LŽ kalbintas Kauno meras dar abejo, ar kraustysis į Seimą, ar liks mero poste. "Į Seimą einu iš pareigos, nes miesto meras gali daugiau nei Seimo narys", - tuomet tvirtino jis.

Iš viso Kauno taryboje yra 41 narys, merui išrinkti būtinas 21 balsas. LLS Kauno taryboje turi 11 mandatų, NS - 7. Laisvės sąjunga pirmadienio popietę Kauno savivaldybėje rinkosi į frakcijos posėdį, kuriame ne tik sveikino su pergale savo vadą, bet ir bandė tartis dėl galimos koalicijos, naujo mero bei vicemerų rinkimų galimybių. Tačiau V.Šustauskas vakar rytą LŽ pažymėjo, kad minėtame posėdyje nieko nepaaiškėjo, o LLS frakcija ketino vakarop vėl susirinkti.