aA
Šri Lankos parlamento rinkimai kai kuriuose rajonuose tapo beprasmiai dėl žudynių, sprogdinimų ir balsų klastojimo, antradienį pareiškė nepriklausomi stebėtojai. Jie siūlė šiuose rajonuose anuliuoti rinkimų rezultatus.
Rinkimų pažeidimų stebėjimo centras (RPSC) pareiškė, kad gavo pranešimų apie rimtus nusižengimus iš 210 balsavimo centrų, esančių 57-iose rinkimų apygardose. Tarp šių pažeidimų minimi nužudymai, sprogdinimai, balsavimai svetimu vardu, į balsadėžes buvo primetama per daug biuletenių, naudojami šaunamieji ginklai, įskaitant automatinius, taip pat "piktnaudžiaujama valstybiniais resursais, įskaitant kariuomenę", teigiama centro pareiškime. Jis buvo paskelbtas pasibaigus balsavimui.

Pasak pareiškimo, pažeidimai buvo taip plačiai paplitę ir tokie sunkūs, kad rinkimų rezultatai šiuose rajonuose neturi jokios prasmės. Todėl RPSC paragino rinkimų komisiją anuliuoti rinkimų rezultatus šiose vietose, ypač Centrinėje provincijoje.

Beveik 10 000 šalies balsavimo kabinų per rinkimus saugojo maždaug 40 000 policininkų ir sukarintųjų pajėgų kareivių.

Rinkimų kampanijos metu buvo įvykdytas "Tamilų tigrų" savižudžių sprogdintojų išpuolis, taip pat vyko susirėmimai tarp partijų. Iš viso žuvo 61 žmogus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.