aA
Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) jungtis Seime su kitų partijų atstovais į koaliciją kol kas neketina ir liks opozicija kairiosioms jėgoms, iš jų ir "antrąjai kairei", kuria konservatorių lyderiai laiko Naujosios sąjungos bei liberalų formuojamą bloką.
"Mūsų padėtis dabar labai paprasta. Mes remiame Prezidentą ir suprantame jo susirūpinimus bei turime savų susirūpinimų dėl buvusios politikos - ar ji bus tęsiama", - sakė po daugiau kaip valandą antradienį trukusio konservatorių lyderių susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi netrukus iš Seimo Pirmininko pareigų pasitrauksiantis Vytautas Landsbergis. Pasilikdami opozicijoje, konservatoriai žada remti tuos naujosios Seimo daugumos ir Vyriausybės žingsnius, kurie yra nukreipti į strateginius Lietuvos tikslus - narystę NATO bei Europos Sąjungoje.

Pokalbyje su Prezidentu konservatoriai, pasak V. Landsbergio, kalbėjosi apie politikos tęstinumą ir ar kokia nors deklaruojama nauja kryptis reikš atsisakymą buvusios krypties. Toks "susirūpinęs stebėjimas" paremtas dar ir tuo, kad "antrosios kairės" programinės nuostatos yra labai prieštaringos ir nesuderintos net vienos partijos programoje, nekalbant jau apie suderinamumą su kitos. "Jei bus pavesta ponui Paksui ir ponui Paulauskui suformuoti Vyriausybę, bus įdomu pažiūrėti, kaip tie prieštaringumai bus suvesti į vieną vardiklį", - sakė V. Landsbergis. Jo nuomone, ką nors prognozuoti, kuri Vyriausybė būtų stabilesnė - ar pirmosios kairės, ar antrosios kairės, dabar yra sunku.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.