aA
Procesorių gamintojai nebespėja gaminti savo produkcijos dėl ypač didelės paklausos. Galingi mikroprocesoriai diegiami į vis daugiau kompiuterių.
JAV IT rinkos tyrmių grupė “Dataquest” teigia, kad elektroninių įtaisų pramonė pasiekė kritinį tašką dėl “Flash” atminties trūkumo. “Flash” atmintis reikalinga duomenų saugojimui kai įtaisas išjungtas.

Padidėjusi procesorių paklausa kategoriškai neigia nuogąstavimus, jog elektronikos pramonė žlunga dėl sumažėjusios asmeninių kompiuterių paklausos.

Analitikas Markas Giudicis pranašavo, kad mikroprocesorių pardavimai per ateinančius tris metus padidės keturis kartus. Ateityje gamintojai diegs galingus lustus į mobiliuosius telefonus, elektroninius žaidimus, fotoaparatus, kišeninius kompiuterius ir daugelį kitų elektroninių įtaisų.

Analitikai teigia, kad didžiausias trūkumas bus iki 2001 metų, kol neatsidarys naujos procesorių gamyklos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.