aA
Britų sosto įpėdinis Velso princas Charlesas nusprendė nekelti ieškinio buvusiai namų tvarkytojai, kuri išplepėjo paslaptis apie jo santuokos su velione princese Diana žlugimą.
Charlesas pareiškė, jog jo teisininkai nesiims jokių veiksmų prieš 68 metų Wendy Berry, kuriai galėtų grėsti įkalinimas už nepagarbą teismui. Prieš penkerius metus Aukštasis teismas uždraudė jai pasakoti paslaptis.

"Velso princas Wendy Berry knygos netoleruoja, tačiau mes nesiūlome imtis kokių nors veiksmų prieš ją ir visa tai išaiškinome jai išsiųstame laiške", - pareiškė Šv.Jokūbo rūmų atstovai.

Charlesas nusprendė pasigailėti buvusios namų tvarkytojos dėl jos amžiaus ir leukemija sergančio jos jauniausio sūnaus.

1995 metais Didžiosios Britanijos aukščiausiojo teismo teisėjas uždraudė W.Berry knygas ir publikacijas visame pasaulyje. Be to, teisėjas įsakė perduoti visą pelną Charlesui.

W.Berry, kuri buvo pasirašiusi konfidencialumo sutartį, nepaisydama draudimo, 1995-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose išspausdino knygą "Namų tvarkytojos dienoraštis", kurią parašė pagal savo dienoraščių įrašus nuo 1985 iki 1993 metų, kai dirbo princo namuose.

Praėjusiais metais Charlesas ir karalienė Elizabeth II pasmerkė naują knygą išleidusį buvusį Dianos patarėją Patricką Jephsoną ir pareiškė apgailestaują, jog negali iškelti jam ieškinio.

Vyresnysis Dianos ir Charleso sūnus princas Williamas pareiškė, jog, jo nuomone, jo motinos pasitikėjimas buvo išduotas.

"Lietuvos rytas"