aA
Lietuvos ekonomikos ekspertai ir rinkos dalyviai prognozuoja, kad naujoji šalies valdžia radikaliai nepakeis iki šiol vykdytos ekonominės politikos.
"Norėtųsi, kad ekonomika nebūtų suprasta kaip teisingesnis padalijimas to, kas šiandien uždirbta. Reikia orientuotis į tai, kad ūkis daugiau uždirbtų, tada būtų išspręsti ir pensijų, ir švietimo, ir kitų sričių finansavimo klausimai", teigia vienos sėkmingiausiai dirbančių įmonių "Vilniaus Vingis" generalinis direktorius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Vaclovas ileinota. Pasak jo, per visą rinkimų kampaniją vyravo nuomonė, kad prieš tai valdžiusieji dalijo blogai, o naujai atėjusieji padalys geriau.

Bendrovės "Dvarčionių keramika" viceprezidentas finansams Romanas Urniežius įsitikinęs, kad dabar Vyriausybė bus geresnė, nes į ją ateis kompetentingi žmonės. Jo nuomone, bet koks pasikeitimas yra naudingas. Panašios nuomonės laikosi ir Vilniaus baldų kombinato generalinis direktorius, LPK viceprezidentas Petras Čėsna.

"Tikiuosi, kad verslo sąlygos Lietuvoje neblogės. Tačiau jei Vyriausybę sudarys A.Brazausko koalicija, tikėtina, kad mokesčiai taps progresyviniai, o ne proporciniai. Socialiai gal ir teisinga, bet tai būtų stabdys, nes žmonės mažiau stengsis", - kalbėjo P.Čėsna.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) ekspertė G.Steponavičienė teigia skeptiškai vertinanti A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos siūlomą pajamų perskirstymo sistemą.

"Praktika įrodė, kad atėmimas iš turtingesniųjų ir atidavimas vargstantiesiems nieko gero neduoda, nes viską suryja centrinis aparatas", - teigė ji.