aA
Mįslingoji velionė Holivudo žvaigždė Greta Garbo, kuri teigė norinti vienatvės, dar kartą nuvylė paparacus.
Greta Garbo
Greta Garbo
G. Garbo laiškai ir kiti dokumentai, kuriuos visuomenės teismui pateikė JAV muziejus, neišsprendė dešimtmečius trukusio ginčo, ar ji iš tiesų turėjo lesbišką romaną su savo drauge Mercedes de Acosta (Mersedes de Akosta).

Iš viso muziejuje surengtoje parodoje demonstruojama 113 anksčiau publikai nežinomų eksponatų, įskaitant 25 laiškus, raštelius prie gėlių, telegramas, nuotraukas ir eilėraščius. Jie įamžina 28 metus trukusią draugystę, kuri matė ir šilto, ir šalto, tačiau visiškai neįrodo, kad šias moteris būtų siejusi intymi meilė, pareiškė G. Garbo sesers anūkė Gray Reisfield Horan (Grei Reisfyld Horan).

Išskyrus "brangutę" ir panašius kreipinius, laiškų turinys rodo veikiau G. Garbo užuojautą, nei meilę M. de Acostai - ispanų aristokratei, tapusiai Holivudo scenariste, kuri teigė trečiajame ir ketvirtajame dešimtmetyje buvusi aktorės meiluže.

"Garbo mįslė lieka neatskleista", sakė G. Horan dešimtims žurnalistų, kurie susispaudė Rosenbacho (Rozenbacho) muziejaus ir bibliotekos priestate, nesitverdami noru išsiaiškinti, ką po mirties eksponuojami laiškai atskleidžia apie ginčijamą G. Garbo homoseksualumą.

"Nėra jokių konkrečių įrodymų, kad šiedvi moteris kada nors būtų siejęs seksualinis ryšys. Laiškai rodo, kad per ilgą jų draugystę pasitaikė ir pakilimų, ir nuosmukių, tačiau tai dar toli gražu ne kokie audringi santykiai arba įsimylėjimas", pridūrė G. Horan.

Daug ką nuvils net M. de Acostos padarytos pusnuogės G. Garbo nuotraukos - jose aktorė stovi nugara į fotoaparatą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.