aA
Gruzijos džigitai paskerdė lietuvišką aviną: mūsų futbolo rinktinė patyrė bene gėdingiausią pralaimėjimą pokario metais.
Šeštadienį Kaune pasaulio čempionato atrankos mačą su Gruzija 5 tūkst. žiūrovų akivaizdoje lietuviai pralaimėjo 0:4.

Fanai

Lietuvos rinktinės fanai Kauno centre ir prie stadiono siausti pradėjo dar prieš mačą. Jie dainavo, šaukė: "Lietuva!", "Mes laimėsim!" Su čia pat vaikščiojančiais "priešais" - Lietuvos gruzinais jokių incidentų nebuvo. Restauruotas, tiesiog žvilgantis stadionas jau valandą iki rungtynių buvo nukabinėtas trispalvėmis bei šalies klubų spalvų vėliavomis.

Rungtynės

Penki tūkstančiai sirgalių griebėsi už galvų jau pirmą rungtynių minutę, kai per pirmą ataką gruzinas Georgis Kinkladzė pataikė į skersinį.

Per abu kėlinius lietuviai gavo po du įvarčius, nors turėtų džiaugtis, kad rezultatas nebuvo didesnis (mačą stebėję žurnalistai apskaičiavo, kad rezultatas galėjo būti 2:9).

Šeimininkų komanda pasižymėjo tik dviem Igorio Morino ir Dariaus Maciulevičiaus smūgiais į skersinį ir virpstą antrame kėlinyje.

Mačui baigiantis gruzinai tiesiog tyčiojosi iš lietuvių gynėjų, kone stovėdami vietoje "sudirbinėjo" visą S.Stankaus komandos gynybą.

Po rungtynių Edgaras Jankauskas vienam aistruoliui net mėgino grąžinti už bilietą išleistus 10 litų, tačiau pastarasis oriai atsisakė.