aA
Pirmadienį JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) pasakos apie interneto naudą tiems, kurie kompiuterių neturi - mažas pajamas gaunantiems amerikiečiams.
Taip prezidentas siekia sumažinti atotrūkį tarp skaitmenines technologijas naudojančių ir nenaudojančių žmonių.

Per dvi dienas truksiančią kelionę prezidentas propaguos interneto diegimą mokyklose, vietos bendruomenėse ir šeimose. Jis paskelbs apie valstybines ir privačias programas, skirtas mokyti ir sudaryti galimybes naudotis internetu.

Be to, B. Clintonas paskelbs apie programą, kuri numato vietos telefono ryšio užtikrinimą indėnams už 1 JAV dolerio (4 litų) mėnesinį mokestį.

JAV prezidentas ragins jaunimą prisijungti prie pasaulinio tinklo mažas pajamas gaunančių žmonių gyvenamame Yst Palo Alte prie San Francisko.

Tai jau trečia B. Clintono kelionė, skirta jo vadinamoms "naujosioms rinkoms" - teritorijoms, kuriose gyvena daug bedarbių. Prezidentas stengiasi pritraukti investicijas į šias sritis.

Yst Palo Alte gyvena 28 tūkst. žmonių, daugiausiai lotynų ir juodaodžių. Šio priemiesčio mokyklose 1 kompiuteriu turi dalintis 28 mokiniai. Paprastai Jungtinėse Valstijose 1 kompiuteris tenka 7 mokiniams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.