aA
Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) Seimo rinkimų kandidatų sąrašas sudarytas profesionaliausiai, mano politikos analitikai.
Tai rodo politikos savaitraščio "Atgimimas" surengta 70-ties Lietuvos politologų ir politikos apžvalgininkų apklausa, kuri atlikta kartu Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu.

Paklausti, kurios Lietuvos politinės partijos rinkimų sąrašas sudarytas profesionaliausiai, 17 politologų ir politikos apžvalgininkų atsakė, jog tai Rolando Pakso vadovaujamos LLS sąrašas.

Aštuoni politikos analitikai nurodė, jog profesionaliausiai sudarytas Romualdo Ozolo vadovaujamos Centro sąjungos kandidatų sąrašas.

Po šešis politologus ir apžvalgininkus teigia, kad profesionaliausiai sudaryti Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) bei Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos "Veikime kartu" kandidatų sąrašai.

Ši apklausa yra savaitraščio projekto "Pilietinis pasirinkimas 2000 m. Seimo rinkimuose".

Anot projekto organizatorių, juo siekiama paskatinti Lietuvos visuomenę atsakingai rinktis už ką balsuoti per šiuos Seimo rinkimus - "ar už populistines, tuščius pažadus dalijančias politines jėgas, ar už racionaliais argumentais savo programas ir veiksmus p agrindžiančias politines partijas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.