aA
Vienas prancūzas mėgina atgauti savo kojos protezą, kuris buvo konfiskuotas ir už 10 dolerių (40 litų) parduotas aukcione, siekiant padengti jo skolas, kol jis atlieka bausmę kalėjime už narkotikų gabenimą, sakė jo advokatas.
Dirbtinė Enrique Vilageliu (Enrikės Vilaželiu) koja ir ramentai kartu su kitu jo turtu buvo konfiskuoti ir parduoti, o už gautus 4 220 dolerių (16 880 litų) buvo padengtas įsiskolinimas už nuomą, naujienų agentūrai "Reuters" sakė jo advokatas Christianas Etelinas (Kristianas Etelinas).

"Tai lyg žmogaus padalijimas ", sakė Ch. Etelinas. Jis teigė užginčijęs aukcioną kaip neteisėtą, teigdamas, jog dirbtinė galūnė turi būti traktuojama kaip nekonfiskuotina nuosavybė.

E. Vilageliu, atliekančiam aštuonerių metų bausmę kalėjime, buvo pagamintas kitas protezas, tačiau jis tvirtina, kad ankstesnis buvo kur kas patogesnis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.