aA
"Jeigu teismai tokiu tempu teis žmones laisvės atėmimu, tai rugpjūčio 7 dieną pritrūks Lenkijos kalėjimuose vietų, o nuteistiesiems bausmės atlikimo teks laukti laisvėje", pasakė spaudos konferencijoje Lenkijos kalėjimų valdybos viršininkas generolas Wlodzimierzas Markiewiczius (Vlodzimežas Markevičius).
Prison
Prison
Dabar 156-iuose Lenkijos kalėjimuose kali 62 tūkst. kalinių, tuo tarpu vietų tėra vos tūkstančiu daugiau. Beveik pusėje kalėjimų ir bausmės atlikimo vietų jau nevykdoma 3 kvadratinių metrų norma vienam žmogui.

Pasak generolo, kiekvieną dieną kalėti nuteisiama 500 žmonių. Lenkijoje 100 tūkst. gyventojų tenka 150 kalinių, ir šiuo atžvilgiu šalis pirmauja Europoje. Lenkiją lenkia tik Rusija, Baltarusija, Rumunija, Čekija ir Slovakija.

W. Markiewiczius sakė, kad naujų kalinimo vietų statybai nėra pinigų ir todėl šiam tikslui bus ateityje panaudojami kalėjimų klubai, medicinos priežiūros kambariai.

Kaip išeitį jis siūlo švelninti bausmes už smulkius nusikaltimus ir tokius nusikaltėlius bausti ne laisvės atėmimu, o priverstiniais darbais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.