aA
Amerikiečių porai gimė iš genetiškai atrinkto embriono išsivystęs kūdikis su tokiomis ląstelėmis, kokių reikia mirtina liga sergančiai šešerių metų dukrelei išgelbėti.
Tai pirmas toks atvejis, kai pora patikrino mėgintuvėlyje apvaisintus embrionus ir paskui nusprendė, kurį iš jų implantuoti į motinos įsčias, tikintis vėliau išgelbėti sergančios dukters gyvybę. Tokiu būdu atrinktas berniukas, pavadintas Adamu, gimė Denveryje rugpjūčio 29 d.

Per neskausmingą procedūrą rugsėjo 26 d. medikai iš jo nugaros smegenų paėmė ląstelių, kurias suleido į sesers Molly organizmą. Molly nustatyta įgimta liga - sutrinka kaulų čiulpų ląstelių veikla, o paskui pasireiškia mažakraujystė.

Tokie vaikai kraujuoja, kenčia didžiulius imuninės sistemos sutrikimus ir paprastai nesulaukę 7 metų miršta nuo leukemijos ar kitų komplikacijų. Vienintelis gydymo būdas - iš identiško brolio ar sesers paimti sveikų ląstelių ir pakeisti jomis nesveikas.

Šiuo metu mergaitė atsigauna vienoje Mineapolio ligoninių, netrukus gydytojai galės pasakyti, ar procedūra pavyko.

Šis atvejis privertė daugelį susirūpinti, kuo viskas baigsis, jei tėvams - dėl praktinių sumetimų ar paprasčiausių užgaidų - bus leista pasirinkti, kokių palikuonių jie nori.