aA
Seimo narys centristas Egidijus Bičkauskas prisipažįsta į savo prisiminimų knygą negalėjęs įdėti daugelio dalykų, galinčių sukompromituoti politines asmenybes bei pakenkti tarpvalstybiniams Rusijos ir Lietuvos santykiams.
Trečiadienį E. Bičkauskas, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės atstovas Maskvoje, pristatė savo prisiminimų knygą " Pasirinkimas. Politiko autobiografija" .

Knygoje E. Bičkauskas rašo apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą praėjusiame dešimtmetyje ir sovietų reakciją į šį procesą.

Tačiau E. Bičkauskas prisipažino negalėjęs parašyti visko, kas vyko tuo metu, pavyzdžiui, apie ginklų pirkimą Lietuvos kariuomenei.

"Kai kurie žmonės, tarp jų ir Rusijoje, vis dar yra politikoje. Apie kai ką neturiu teisės kalbėti, nes gali pakenkti mūsų tarpvalstybiniams santykiams", sakė jis, tačiau neatmetė galimybės ateityje viską surašyti naujoje prisiminimų knygoje.

Pagrindu 2 tūkst. egzempliorių tiražu išleistai knygai tapo E. Bičkausko vesti dienoraščiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.