aA
Per pirmąją balsavimo paštu dieną aktyviausi buvo Šilalės-Šilutės apygardos rinkėjai. Čia savo valią Seimo rinkimuose jau pareiškė beveik vienas procentas rinkėjų.
Iš 351 Šilalės-Šilutės apygardos rinkėjo, pasinaudojusio balsavimo paštu būdu, 223 savo pilietinę valią pareiškė namuose. Panašūs skaičiai apibūdina ir Plungės-Rietavo rinkėjų aktyvumą, praneša.

Daug aktyvesni, palyginti su didžiųjų Lietuvos miestų gyventojais, buvo Pasvalio-Panevėžio, Pakruojo-Joniškio, Gargždų, Telšių, Pasvalio-Panevėžio, Zarasų-Visagino, Utenos, Vilniaus-Šalčininkų apygardų rinkėjai.

Iš visų sostinės rinkimų apygardų aktyviausi pirmąją dieną buvo Antakalnio gyventojai. Čia paštu balsavo 266 piliečiai, Kauno Panemunės apygardoje - 208 piliečiai. Kitų miestų apygardose pirmąją dieną balsavo mažiau kaip po du šimtus rinkėjų.

Iš viso per pirmąją dieną paštu balsavo 13 tūkstančių 108 rinkėjai. Tai gerokai daugiau nei 1996 metais vykusiuose Seimo rinkimuose. Tuomet pirmąją balsavimo paštu dieną savo valią pareiškė 9 tūkstančiai 816 visų rinkimų sąrašuose esančių piliečių.

Rinkimų praktika rodo, kad paštu balsuoja apie 3 procentus visų rinkėjų.

Balsavimas paštu šiuose Seimo rinkimuose baigsis penktadienį.

ELTA