aA
Ar Greta Garbo savo laiškuose rašytojai Mercedes de Acostai (Mersedes de Akostai) rašė apie aistringą meilę, ar dalinosi paprasčiausiomis pastabomis apie sodininkystę? Tai paaiškės balandžio 15 dieną, kai laiškų turinys bus paskelbtas viešai.
Greta Garbo
Greta Garbo
Iki šiol sklandė gandai, kad aktorės draugė Mercedes yra jos meilužė. Laiškų niekas nematė nuo 1960 metų, kai M. de Acosta atidavė laiškus Rosenbacho muziejui ir bibliotekai su sąlyga, kad jų turinys bus atskleistas tik praėjus 10 metų po G. Garbo arba jos pačios mirties.

M. de Acosta mirė 1968 metais, o G. Garbo - 1990-ųjų balandžio 15 dieną.

Laiškai galbūt atskleis tiesą apie šiųdviejų moterų santykius. Jos buvo artimos draugės ir su pertraukomis bendravo nuo 1931-ųjų iki 1959-ųjų. Biografai ir istorikai nesutaria dėl jų meilės romano tikrumo.

G. Garbo biografas Karenas Swensonas (Karenas Svensonas) sakė, jog aktorė rašydavo puikius laiškus. Ji mylėjo kalbą ir mėgo žaisti žodžiais bei prasmėmis tarp eilučių. Jos laiškai draugams visad buvo įdomūs, bet nebūtinai atspindėdavo jausmus.

Rosenbacho bibliotekos darbuotoja Elizabeth E. Fuller (Elizabet E. Fuler) sakė, kad G. Garbo vengdavo rodyti jausmus laiškuose todėl neaišku, kaip juos interpretuoti.

Feministė ir mados žinovė M. de Acosta tvirtino turėjusi pasimatymų su aktore Marlene Dietrich (Marlena Ditrich), šokėja Isadora Duncan (Izadora Dunkan) ir G. Garbo. Tačiau G. Garbo šeima ir kai kurie ekrano legendos biografai tuo abejoja.

Savo autobiografijoje M. de Acosta rašė apie artimus jos ir G. Garbo santykius bei privačias jųdviejų keliones.

G. Garbo 55 laiškai, 17 atvirukų ir 15 telegramų M. de Acostai buvo saugomos užantspauduotoje dėžėje. Nuo balandžio 18 dienos laiškai bus eksponuojami muziejuje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.