aA
Šeštadienio vakarą Sankt Peterburge per muštynes peilio dūriais buvo nužudytas studentas iš Kamerūno. Rusijos milicija mano, kad konflikto priežastimi galėjo tapti nužudytojo odos spalva. Jaunuolių grupė kamerūnietį užpuolė, kai jis išėjo pasivaikščioti su mergina. Tą pačią dieną už 300 metrų nuo kamerūniečio nužudymo vietos buvo užpultas ir peiliu subadytas studentas iš Kenijos.
Kelias, kuriame buvo įvykdyti nusikaltimai, veda iš metro stoties į studentų bendrabučius. Pasak aplinkinių namų gyventojų, šiame rajone nuolat užpuolami studentai iš Afrikos.

Sankt Peterburge besimokantys studentai iš užsienio artimiausiu metu ketina surengti protesto akciją, siekdami atkreipti Rusijos valdžios dėmesį į nuolat vykstančius išpuolius prieš šalyje besimokančius afrikiečius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.