aA
Palestiniečių ministras pirmininkas Ahmedas Qorei šeštadienį pasipiktinęs atsiėmė savo kandidatūrą ir nebeketina dalyvauti sausio mėnesį vyksiančiuose parlamento rinkimuose, kadangi judėjimo "Fatah" sąrašuose buvo nustumtas į antrą vietą.
Palestinos premjeras Ahmed Qorei
Palestinos premjeras Ahmed Qorei
© AFP/Scanpix
"Aš nusiunčiau laišką "Fatah" centriniam komitetui, taip pat ir palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui, jame atsisakiau kelti savo kandidatūrą būsimuosiuos rinkimuose", - A.Qorei sakė žurnalistams.

A.Qorei ir Abbasas priklauso tai pačiai pagrindinei "Fatah" frakcijai. Jos tradiciniam dominavimui palestiniečių politikoje kelia grėsmę beprecedentinis islamistų "Hamas" grupuotės pakilimas prieš pat sausio 25 dieną vyksiančius rinkimus.

Ministras pirmininkas teigia, jog jo pavardė iš pradžių buvo pirmoji sąraše, tačiau vėliau buvo nustumta į antrą vietą, kad būtų nuraminti įkalintojo Vakarų Kranto lyderio Marwano Barghuti šalininkai, tad pastarasis dabar sąraše pirmas.

A.Qorei pasiskundė, kad "Fatah" centro komitetas priėmė tokį sprendimą nepasitaręs su juo pačiu.

Šiuo metu M.Barghuti atlieka bausmę kalėjime. 2004 metais Izraelis jį nuteisė penkiskart iki gyvos galvos už daugybę kruvinų išpuolių prieš izraeliečius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.