aA
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai pagreitinto proceso tvarka ištyrė eurų kontrabandos bylą. Įtarimai šioje byloje pareikšti Kazachstane gimusiam, Rusijos ir Vokietijos pilietybes turinčiam 28 metų Konstantinui Mileriui.
ES, eurai, pinigai
ES, eurai, pinigai
© Corbis/Scanpix
Vyras buvo sulaikytas gruodžio 3 dieną, kai per Nidos pasienio kontrolės punktą į Rusijos Kaliningrado sritį bandė išgabenti 235 tūkstančių eurų (811 tūkstančių 408 litus). Pinigai buvo išslapstyti įvairiose jo automobilio "Volkswagen Touareg" vietose.

Šių pinigų Rusijos ir Vokietijos pilietis nepateikė muitiniam tikrinimui.

Sulaikant įtariamąjį, FNTT pareigūnams talkino Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai.

Tirdami galimus pinigų plovimo atvejus, FNTT pareigūnai nustatė, kad tai ne vienintelis atvejis, kai į šalies bankus būdavo pervedamos didelės pinigų sumos. Vėliau šie pinigai būdavo išgryninami, o, išvežant iš Lietuvos, muitinėje nedeklaruojami.

Įtariama, kad tokiais didelių pinigų pervedimais ir jų išgryninimais būdavo slepiami nusikalstamu būdu gauti pinigai.

Sulaikyti 235 tūkstančiai eurų ir automobilis yra areštuoti. Teismas K.Mileriui skyrė vieno mėnesio suėmimo sankciją. Už kontrabandos gabenimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki 8 metų.

Byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.