aA
Vilniuje Gerosios Vilties mokykloje dėl aitraus kvapo, kurį kaip manoma, sukėlė išsiliejusi rūgštis, šįryt buvo nutrauktos pamokos ir evakuota 1 tūkst. 200 mokinių, apie 80 mokytojų, 20 mokyklos pagalbinių darbuotojų. Kol kas į medikus nesikreipė nė vienas moksleivis.
Stop ženklas, pavojus, pabaiga
© Corbis/Scanpix
Dėl incidento pamokos penktadienį nutrūko visiškai ir vaikai į mokyklą daugiau nebegrįžo.

Pirminiais duomenimis, rūgštis galėjo išsilieti mokyklos pirmajame aukšte esančio baseino patalpose. Baseino ir mokyklos patalpas jungia durys, kurios buvo rastos praviros. Todėl mokykloje ir pasklido į supuvusio kiaušinio tvaiką panašus kvapas.

Mokyklos direktorius Alvydas Šarmavičius BNS pasakojo, kad apie 8 val. 30 min. būdamas savo kabinete pajuto aštrų kvapą. Iš pradžių direktorius pamanė, kad kažkas iš vaikų paleido naujametinį fejerverką. Išbėgęs į koridorių suprato, kad įvyko kažkas rimtesnio. Išsikvietęs pavaduotojus, direktorius kartu su jais ėmė ieškoti, iš kur kyla garai.

"Keliai privedė prie baseino", - pasakojo direktorius.

Skubiai buvo evakuoti mokiniai, vėdinamos patalpos, apie nelaimę pranešta civilinės saugos pareigūnams.

Į įvykio vietą iškviesti visuomenės sveikatos centro specialistai, ugniagesiai gelbėtojai.

Mėginius paėmę specialistai nustatys, kokios dujos buvo išsiskyrusios.

Chemiko specialybę turinčio A.Šarmavičius manymu, tikriausiai buvo išsiliejęs chloro vandenilis, tačiau jo koncentracija negalėjo būti tokia didelė, kad sukeltų kokias nors pasekmes sveikatai.

Mokyklos mokiniai į pamokas dabar sugrįš tik po kalėdinių atostogų - sausio 9 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.