aA
Ukraina ketvirtadienį suabejojo Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) ateitimi, nes šios sąjungos, Rusijos ir 11-os buvusių sovietinių respublikų, ryšiai vis labiau trūkinėja.
Protestai Kijevo gatvėse
Protestai Kijevo gatvėse
© AFP/Scanpix
"Mes abejojame pačios NVS egzistavimo perspektyva ir veikla", - sakė užsienio reikalų ministras Borysas Tarasiukas žurnalistams Kijeve.

Pasak jo, pastaraisiais metais sandrauga pademonstravo, kad yra vis labiau neveiksni. "Deja, jos skeptikai, kurie sakė, kad nieko iš to neišeis, buvo teisūs", - informavo naujienų agentūra "Interfax" cituodama B.Tarasiuko žodžius.

Toks pareiškimas nuskambėjo didėjant įtampai tarp Ukrainos naujos provakarietiškos valdžios ir Rusijos, kuri dominuoja NVS.

NVS buvo susikūrė 1991 metais, subyrėjus Sovietų sąjungai. Rugpjūčio mėnesį Turkmėnijos prezidentas Saparmuradas Nijazovas sumenkino Ašchabado narystę sandraugoje pareikšdamas, kad ji yra "beprasmė".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.