aA
Australijoje vienam vyrui pateikti kaltinimai dėl SMS žinučių, kuriose kurstytas rasinis smurtas, siuntinėjimo - šis žmogus tapo pirmuoju asmeniu, areštuotu dėl smurto kurstymo po riaušių Sidnėjaus priemiesčiuose, vykusių beveik prieš dvi savaites.
Mobilusis telefonas, klavišai, klaviatūra, SMS, (IT)
© Corbis/Scanpix
Policija ketvirtadienį pranešė, kad 33 metų vyras buvo areštuotas trečiadienį vakare ir kad jam pateikti kaltinimai dėl pasinaudojimo telefono ryšiu grasinant įvykdyti ar įvykdant nusikaltimą arba persekiojant ir dėl publikacijos, kuria kurstoma ar raginama įvykdyti nusikaltimą.

Policija mano, kad šis asmuo siuntinėjo dvi žinutes, kuriomis žmonės buvo raginami gruodžio 18 dieną - savaitė po pirmųjų riaušių, kurias išprovokavo rasinė neapykanta, - rinktis dviejuose Sidnėjaus paplūdimiuose. Šių žinučių tekstai neskelbiami.

Areštuotasis buvo paleistas už užstatą, ir vasario 1 dieną turi pasirodyti teisme.

Gruodžio 11 dieną Sidnėjaus Kronulos paplūdimyje susirinko daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, gavusių SMS žinutes, kuriose gyventojai buvo raginami "atsiimti" šį paplūdimį iš libaniečių.

Iš Libano kilę australai Kronuloje buvo mušami ir persekiojami. Šis smurtas išprovokavo keršto išpuolius visame mieste, kurių metų buvo niokojami automobiliai, parduotuvės ir bažnyčios.

Dėl vieno incidento Kronuloje jau apkaltinti penki žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.