aA
14-mečio moksleivio tėvams teks mokėti piniginę baudą už netikusius sūnaus pokštus. Vidurdienį ketvirtadienį Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, kad J.Jasinskio gatvėje esančioje Ąžuolo vidurinėje mokykloje padėtas sprogmuo.
Lietuvos telekomas, taksofonas
Lietuvos telekomas, taksofonas
© DELFI
Operatyviai atvykę į mokyklą, šalia taksofono aparato policininkai sulaikė 14 metų moksleivį, įtariamą melagingai pranešusį apie padėtą sprogmenį.

Skambinusiojo nepilnamečio tėvams gresia administracinė atsakomybė, pranešė policija.

Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą numatyta administracinė atsakomybė (baudžiama bauda nuo 300 iki 600 litų arba areštu iki 30 parų), už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę - baudžiamoji atsakomybė (baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Vilniuje šią vasarą buvo melagingai grasinama sprogimais oro uoste, geležinkelio stotyje, Seimo rūmuose. Pareigūnai nustatė "pokštautojus", o teismai juos nubaudė piniginėmis baudomis. Vienas, anksčiau už kitus nusikaltimus teistas jaunuolis, buvo nubaustas areštu.

Bendrajame pagalbos centre prie VRM yra naudojama moderni techninė ir programinė įranga, kuri leidžia automatiškai nustatyti skambinančiojo buvimo vietą ir pavaizduoti ją skaitmeniniame žemėlapyje, užfiksuoti telefono numerį bei įrašyti pokalbį.

Naudojantis šiais duomenimis vis dažniau pavyksta išaiškinti melagingų pranešimų autorius ir patraukti juos atsakomybėn.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.