aA
Laikraštis "Eesti Peevaleht", remdamasis anoniminiu šaltiniu, teigia, kad buvęs Estijos žemės ūkio ministras Andresas Varikas per neseniai įvykusį incidentą medžioklėje buvo neblaivus. A.Varikas kategoriškai neigia šiuos teigimus.
Šernas
Šernas
© Corbis/Scanpix
Remdamasis vienu policijos departamento pareigūnų, laikraštis praneša, kad buvęs ūkio ministras A.Varikas, sunkiai sužeidęs medžioklėje savo porininką, tuo metu buvo girtas.

"Netiesa, kad medžioklėje aš buvau neblaivus. Aš paprašiau, kad policija patikrintų mane įvykio vietoje", - trečiadienį tikino A.Varikas, kuris dabar yra šalies Žvejų sąjungos pirmininkas.

Kaip pažymi laikraštis, A.Variko ekspertizė nebuvo atlikta.

Lejėnės apskrities prokurorė Sirje Hunt pabrėžė interviu laikraščiui, kad jokio pagrindo tokiems įtarimams dėl A.Variko nebuvo, o ekspertizė tokiais atvejais nėra privaloma.

"Įvykio vietoje įtarimų dėl Variko nebuvo, antraip jis būtų buvęs nusiųstas atlikti ekspertizę", - pridūrė S.Hunt. - Praėjus porai valandų po įvykio A.Varikas davė tardytojams parodymus, kurie buvo aiškūs".

53-ejų metų A.Varikas šeštadienio rytą per medžioklę Pernu apskrities Paikuzės valsčiuje netyčia sunkiai sužeidė 27-erių metų medžiotoją į abi kojas.

Kaip pasakojo pats A.Varikas, iš savo priedangos jis pamatė du šernus ir šovė į juos, bet nepataikė. Pasak jo, kiek vėliau ten pat išgirdęs triukšmą ir pamatęs kažką juoduojant - vėl šovė.

Tik sužeistajam ėmus šaukti, jis suprato kliudęs savo porininką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.