aA
Šią savaitę į įprastą audienciją Šv. Petro aikštėje atvykusį popiežių Benediktą XVI kai kas pagrįstai galėjo supainioti su Kalėdų Seneliu. Saugodamasis nuo žvarbaus šalčio pontifikas į aikštę atvyko dėvėdamas raudono velveto kepuraitę, dar vadinamą kamauro, su baltu kailiu aptaisytu kraštu, ir pečius apsisiautęs raudona mantija.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI
© Reuters/Scanpix
Tokį galvos apdangalą dėvėjo viduramžių popiežiai, todėl jį galima rasti daugelyje ano meto paveikslų, tačiau šiais laikais tokios kepurės yra tikra retenybė.

Benediktas XVI jau parodė jaučiąs silpnybę viduramžių bažnytinei aprangai, kai kasdieniu apavu pasirinko raudonas šlepetes, kuriomis pakeitė velionio Jono Pauliaus II nešiotus patogius pusbačius.

Tačiau užlipęs ant pakylos Šv. Petro aikštėje susirinkusiems jis pasirodė jau su įprasta balta infula. Kreipdamasis į tikinčiuosius jis paragino visus prisiminti tikėjimo ištakas.

Apžvelgdamas aikštę su papuošta 30 metrų aukščio Kalėdų eglute Šventasis Tėvas sakė, kad pasaulio miestuose ir tikinčiųjų namuose įžiebtos kalėdinės ugnelės "primena mums apie kitą šviesą, kurios nemato mūsų akys, bet ne širdys".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.