aA
Du trečdaliai Rusijos gyventojų apgailestauja, kad iširo Sovietų Sąjunga, rodo trečiadienį paskelbti apklausos duomenys. Remiantis Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro apklausos duomenimis, 66 proc. respondentų sako, kad apgailestauja dėl SSRS žlugimo, 23 proc. - laikosi priešingos nuomonės, o dar 6 proc. pažymi, kad jiems tai neturi jokios reikšmės.
Sovietų Sąjungos karys
Sovietų Sąjungos karys
© DELFI
Apklausos metu buvo teirautasi beveik 1 600 apklaustųjų iš 153 miestų ir kaimų 46 Rusijos srityse, kraštuose ir respublikose nuomonės.

Apklausą rengusių sociologų duomenimis, tik 15 proc. gyventojų mano, kad SSRS istorijoje mažai kuo galima didžiuotis, o didžioji dalis (76 proc.) nurodo, kad dėl šios komunistinės milžinės žlugimo buvo sugriauta tai, kuo daugelis žmonių tikėjo ir didžiavosi.

Šios pozicijos šalininkų tuo daugiau, kuo blogiau respondentai vertina savo materialinę padėtį - nuo 63 proc. gerai materialiai apsirūpinusiųjų grupėje iki 82 proc. tarp vargingai gyvenančiųjų.

Be to, dauguma (57 proc.) Rusijos gyventojų mano, kad SSRS subyrėjimo buvo galima išvengti. Su jais nesutinka trečdalis sociologų apklaustųjų (34 proc.).

1991 metų gruodžio 25 dieną Michailas Gorbačiovas oficialiai pareiškė, kad atsisako SSRS prezidento įgaliojimų. Tą pačią naktį buvo nuleista virš Kremliaus rūmų kupolo plevėsavusi raudona SSRS vėliava ir iškelta Rusijos trispalvė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.