aA
Bendras Baltarusijos opozicijos kandidatas Aleksandras Milinkevičius žada, kad jei šalies prezidento rinkimų rezultatai bus klastojami, žmonės išeis į gatves.
"Ir aš, ir mano kolegos demokratinėje koalicijoje nenorime jokių revoliucijų. Ir liaudis nenori. Jei pralaimėsime per teisingus rinkimus, niekada (dėl to) neprieštarausime. Bet jei rinkimų rezultatai bus suklastoti, žmonės išeis į gatves", - pareiškė A.Milinkevičius interviu laikraščiui "Moskovskij komsomolec", kuris spausdinamas trečiadienį.

Opozicijos kandidatas pažadėjo, kad Baltarusijoje "įvyks taiki revoliucija".

"Aš ją pavadinčiau dvasios revoliucija. Nes juk kad išeitum į aikštę tokioje totalitarinėje valstybėje kaip Baltarusija, kur muša lazdomis ir meta į kalėjimus, reikia turėti stiprią dvasią", - sakė A.Milinkevičius. "Kieno dvasia pasirodys esanti stipresnė, tas ir laimės", - pridūrė jis.

Kalbėdamas apie savo rinkimų kampanijos planus, opozicijos kandidatas į prezidentus pareiškė, kad ketinama "spausdinti neužregistruotus laikraštukus" - šioje srityje opozicija turinti "milžinišką patirtį". Be to, ketinama "dirbti per internetą, eiti nuo durų prie durų".

"Juk baltarusiai visai nesidžiaugia Lukašenka. Bet bėda ta, kad jie labai mažai informuoti", - mano jis.

Jis paskelbė, kad Vakarų sociologų duomenimis, opozicija ir dabartinis Baltarusijos prezidentas Lukašenka turi maždaug vienodą šalininkų skaičių - po 25 procentus.

"Baltarusijos sociologų duomenų pateikti negaliu: Baltarusijoje faktiškai likviduotos sociologijos institucijos. Kaip teigia instituto "Gallup" skyrius Baltijos šalyse, opozicija turi 25 proc. tvirtų šalininkų. Tiek pat remia Lukašenką. Visi kiti dar neapsisprendė dėl savo pozicijos. Štai dėl jų širdžių ir protų ir vyks kova", - sakė A.Milinkevičius.

Jo nuomone, "dabartinės palyginti geros Baltarusijos ekonomikos būklės pagrindas - Rusijos teikiamos lengvatos, ir ji negali ilgai tęstis". "Kuo vėliau mes pradėsime reformas, tuo jos bus skausmingesnės", - įsitikinęs opozicijos lyderis.

"Svarbiausia - ko mes siekiame, mes kovojame prieš sistemą, kuriai esant žmonės bijo valdžios", - pabrėžė jis.

A.Milinkevičiui susidarė įspūdis, kad Rusija suinteresuota palaikyti ryšius su opozicija. Kalbėdamas apie savo vizitą į Maskvą, jis pranešė, kad buvo susitikęs su Valstybės Dūmos NVS reikalų komiteto atstovais.

"Man susidarė įspūdis, kad Rusija suinteresuota palaikyti ryšius su mumis", - sakė jis. "Galiu pasakyti viena: Rusija pasirengusi išklausyti abi puses- ir valdžią, ir opoziciją", - pabrėžė A.Milinkevičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.