aA
Po sėkmingo balsavimo per parlamento rinkimus Irake ir gerėjant ekonominei padėčiai pačiose JAV šalies prezidento George`o W Busho populiarumas dabar pats didžiausias nuo 2005 metų kovo, rodo ABC News" ir "The Washington Post" surengtos apklausos duomenys, paskelbti vėlai vakare pirmadienį.
George'as W.Bushas
George'as W.Bushas
© AFP/Scanpix
Remiantis apklausa, G.W.Busho veiksmams prezidento poste pritaria 47 proc. amerikiečių, palyginti su 39 proc. lapkritį. Pritarimas G.W.Busho politikai Irake išaugo 10 proc., palyginti su lapkričiu - iki 46 procentų.

Maždaug 71 proc. apklaustųjų mano, kad rinkimai Irake priartino JAV prie kariuomenės išvedimo iš jo, o 54 proc. optimistiškai žvelgia į padėtį Irake kitais metais ( tai 8 proc. daugiau nei pernai gruodį).

Tuo pat metu 60 proc. amerikiečių mano, kad prezidentas nesugebėjo pakankamai gerai paaiškinti, kam JAV surengė invaziją į Iraką.

45 proc. apklaustųjų pareiškė, kad teigiamai vertina ekonominę padėtį šalyje, palyginti su 35 proc. lapkritį. Iš viso buvo apklausti 1 003 žmonės. Apklausos statistinė paklaida - plius-minus 3 procentai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.