aA
Nors šeštadienį vykęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) posėdis buvo skirtas savivaldos rinkimams, tačiau nemaža dalis socdemų neiškentė neišsakę nuomonės dėl koalicijos partnerių - Darbo partijos (DP) - elgesio. Posėdyje koalicijos partnerių lyderis Viktoras Uspaskichas ironiškai vadintas mesiju, išganytoju.
Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", socdemus pradėjo erzinti po Lietuvą keliaujančio DP vadovo sąmojai LSDP lyderio, premjero Algirdo Brazausko adresu. Jis šaipėsi iš premjero, gavusio žmoną su kraičiu - viešbučiu "Draugystė", kalbėjo, kad A.Brazauskas greitai atsistatydins.

"Tie, kurie dar turėjo iliuzijų dėl Darbo partijos, pamatė tikrąjį jos veidą", - šeštadienį kalbėjo Seimo narys Algirdas Paleckis. Jis siūlė pagalvoti, ar verta likti koalicijoje su DP. "Jei Darbo partija tęs savo dviveidę politiką, siūlyčiau svarstyti visus įmanomus variantus", - sakė jis.

Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus ragino per susitikimus su rinkėjais pabrėžti, kad jie niekada nenusileis iki V.Uspaskicho lygio. "Nuvažiuoja pas gyventojus ir drįsta sakyti, kad prezidentas - per senas, neturi atminties, leidžia sau Prezidentūroje gumą žiaumoti. Mes iki tokio lygio nenusileisime. Ir tai reikia pabrėžti", - dėstė socdemas.

Mažeikiškis Jonas Jurkus suskaičiavo, kad viena DP vadovybės išvyka pas rinkėjus, kai užsakomos didelės salės, dalijamos dovanos, dengiami vaišių stalai, turėtų kainuoti 30-40 tūkst. litų.

LSDP vicepirmininkė Milda Petrauskienė teigė, kad DP veiklos negalima išleisti iš akiračio, nes ši partija dar nedalyvavo savivaldos rinkimuose. "Ji jau pradėjo rinkimus. Galime kritikuoti DP už vojažus po Lietuvą, už vaišes, už prisiimtą mesijo vaidmenį, bet negalime nematyti, kad tai skirta rinkėjams patraukti", - kolegų dėmesį atkreipė M.Petrauskienė.

Beje, galimų partnerių savivaldybėse per 2007 metų rinkimus socdemų sąraše "darbiečių" nėra.

LSDP rinkimų štabo vadovas, krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas sakė, kad dėl bendradarbiavimo maždaug 20 savivaldybių jau kalbama su valstiečiais liaudininkais, kai kurie skyriai tariasi su Rusų sąjunga, siūlymas dėl bendradarbiavimo nusiųstas Naujajai sąjungai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.