aA
"Tie, kurie tvirtina, jog daug ko nepadarę konservatoriai turėjo absoliučią valdžią, neteisūs, nes mūsų neklausė teismai ir žiniasklaida", - šeštadienį Kėdainių laisvalaikio centre susitikęs su šio miesto gyventojais teigė Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.
Taip Seimo pirmininkas atsakė į klausimą, kodėl konservatoriai neišsiaiškino Kėdainių koncerno "Vikonda" pradinio kapitalo kilmės.

V.Landsbergis peikė "Vikondos" nekritikuojančią Kėdainių žiniasklaidą, bet pats apie šio koncerno veiklą kalbėjo užuominomis: "Lietuvoje yra sala, kurią valdo vietinis kunigaikštis", "Kalbu apie ypatingą rajoną, kuriame viskas, net teismai, tarnavo vienai grupuotei", "Aš žinau, kaip buvę milicininkai, mūrininkai ar santechnikai tapo milijonieriais, tačiau tą reikėtų įrodyti".

Ketverius metus šalies įstatymus leidusios institucijos vadovas nuogąstavo, kad Lietuvoje, kaip ir fašistinėje Vokietijoje, susidarė sąlygos į valdžią veržtis žaliūkams, kurie žada "duoti į snukį ir padaryti tvarką".

"Vikondos" remiama Naujoji sąjunga šį pavasarį savivaldybės rinkimuose laimėjo 19 (iš 27) Kėdainių rajono tarybos mandatų, o šiam koncernui vadovaujantis buvęs suvirintojas Viktoras Uspaskichas - turtingiausias kandidatas į naująjį Seimą.

"Lietuvos rytas"