aA
Šeštadienį, rugsėjo 30 dieną, V. Čižovas ir A. Tolkačas lankėsi Podgoricoje, kur vedė derybas su Juodkalnijos užsienio reikalų ministru B. Lukovcu ir Juodkalnijos prezidento patarėju užsienio politikai M. Ročenu.

Kaip pranešė Informacijos ir spaudos departamentas, svarbiausia derybų tema buvo padėtis Jugoslavijoje po rugsėjo 24 dieną įvykusių rinkimų. Rusijos diplomatai tvirtai pasisakė už tai, kad esamos problemos "būtų sprendžiamos tik taikiomis politinėmis priemonėmis, kad Jugoslavijos tautos galėtų visiškai laisvai reikšti savo valią, nejausdamos jokio vidaus ar išorės jėgų spaudimo". Taip pat buvo kalbama apie Rusijos ir Juodkalnijos ryšių praktinius klausimus.

Rugsėjo 28 dieną V. Čižovas ir A. Tolkačas vedė konsultacijas su Makedonijos užsienio reikalų ministro pareigas einančiu V. Gaberu, rugsėjo 29 dieną lankėsi Kosove. Prištinoje jie susitiko su ginkluotųjų pajėgų Kosove vadu, JT bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos misijos vadovybe, Kosovo demokratinės sąjungos ir Serbijos nacionalinės večės lyderiais, inteligentijos atstovais.

Pasak pranešimo, visuose pokalbiuose Rusijos atstovai reiškė susirūpinimą krašte nemažėjančiu prievartos pasireiškimu, tuo, jog šiuo metu nėra būtinų sąlygų vietos valdžios rinkimams Kosove surengti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.