aA
Iki 2005 metų Europoje, mobilusis internetas tikisi patraukti 54 procentų europiečių. Pasak “Forrester research”, dabartinis mobilusis internetas nepateisino vartotojų lūkesčių dėl prasto GSM tinklo ir operatoriaus paslaugų stokos.
2001 metų vasarą bus išleista nauja “WAP 1.2” naršyklės versija, kurioje veiks didelio greičio tinklo technologija “GPRS”, įrengta dabartinėje GSM tinklo sistemoje.

Remiantis tyrimo duomenimis, 2005 metais trys ketvirčiai europiečių turės mobilius telefonus su galimybe prisijungti prie interneto ir pusė jų nuolat naudosis mobiliuoju internetu.

Nors daugelis ekspertų teigia, kad WAP technologijos jau dabar “numirusios”, “Forrester” tyrimų centras teigia, kad sekančios kartos XHTML ir WAP suderinamumas leis šiam formatui “pagyventi” dar bent penkerius metus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.