aA
Šiaulių miesto plėtros strateginį planą, savivaldybės biudžetui kainuosiantį beveik 250 tūkst. litų, miesto strategai aptarinėjo už kelių šimtų kilometrų, vaizdingose Molėtų apylinkėse. Sostinės valdininkų tradiciją seminarus rengti kurortuose ir poilsio namuose šįkart pratęsė Šiaulių miesto valdžios atstovai.
Seminarą apie Šiaulių strateginį plėtros planą 2007-2020 metams "Dubingių" poilsio namuose surengė Vilniuje įsikūręs Ekonominių tyrimų centras. Vasarį jis laimėjo šiauliečių surengtą konkursą dėl strateginio plano kūrimo.

Nuo Šiaulių iki vaizdingos Asvejos ežero pakrantės, kuri atsiveria pro konferencijų salės langus, - apie pustrečio šimto kilometrų. Daugiau kaip 40 šiauliečių - savivaldybės administracijos darbuotojų, miesto tarybos narių, verslininkų, mokslininkų - į Dubingius išvyko ankstyvą rytą "Busturo" autobusu. Jo nuoma parai seminaro rengėjams kainavo beveik 1000 litų.

Salių nuoma Šiaulių vizijos formuotojams kainavo apie 1800 litų. Kokia suma kavinei bus sumokėta už pietus ir poilsio pertraukėles, sužinoti nepavyko.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"