aA
Lietuvos verslininkai, sportininkai, pramogų pasaulio žvaigždės, menininkai bei kitų sričių lyderiai vyks į savo buvusias mokyklas vesti "sėkmės pamokų" - savo asmeniniu pavyzdžiu drąsins dabartinius mokyklų moksleivius siekti kilnių tikslų ir sėkmingų darbo rezultatų.
mokykla, universitetas, studentai, moksleiviai, dėstytojas, mokytojas
© Corbis/Scanpix
Pirmieji vyresniųjų klasių moksleivių susitikimai su garsiais jų mokyklų abiturientais turėtų prasidėti jau kitų metų pradžioje.

Projekto "Drąsinkime ateitį" operatorius, visuomeninės organizacijos "Europos judėjimas Lietuvoje" generalinis sekretorius Edmondas Babenskas BNS pasakojo, jog įgyvendinant šį projektą kiekvienos mokyklos mokytojai, mokiniai ir jų tėvai rinks sėkmingiausių savo mokyklos auklėtinių sąrašą - Garbės galeriją.

Mokyklų bendruomenės galės balsuoti už įvairių profesijų žmones, išskyrus aktyvius politikus. Siekdami užkirsti kelią galimoms spekuliacijoms, ypač prieš rinkimus, organizatoriai į sėkmingiausių auklėtinių sąrašus neleis įtraukti aukštų savivaldybės valdininkų, Seimo narių, partijų lyderių.

Anot idėjos autoriaus, "Europos judėjimo Lietuvoje" valdybos nario Tomo Juškos, mokyklos kvies Garbės galerijos narius atvykti į buvusias mokyklas ir savo sėkmės istorijomis, asmeniniais pavyzdžiais įkvėpti moksleivius gyvenimo iššūkiams.

"Vaikams labai svarbu, kad atvyks ne šiaip kažkokia įžymybė, o žmogus, sėdėjęs tame pačiame suole, kaip ir jie. To žinomo žmogaus visas sėkmės startas prasidėjo čia pat, tomis pačiomis aplinkybėmis. Svarbiausia projekto mintis - čia, šitame mokyklos suole, įmanoma startuoti sėkmingai, tik reikia teisingai susiformuoti tikslus jau dabar ir jų siekti. Nei per butelį vyno ar degtinės, nei per švirkštą, nei per pasyvumą nieko nepasieksi", - projekto mintį apibūdino E.Babenskas.

Organizatoriai tikisi šiuo projektu taip pat ugdyti moksleivių verslumą ir lyderystę, profesinę orientaciją, kurti "vertikalų ryšį" tarp kartų.

E.Babenskas įsitikinęs, jog į mokyklos Garbės galeriją išrinkti asmenys neatsisakys atvykti susitikti su mokiniais.

"Kiekvienas jaučiame sentimentus savo mokyklai ir jeigu paskambina tavo buvusios mokyklos direktorius ir sako: "mes rinkome savo mokyklos lyderius ir tu patekai į dešimtuką. Ar negalėtum atvažiuoti susitikti su vaikais?", manau, kiekvienas iš mūsų atvyktų", - kalbėjo E.Babenskas.

Moksleiviai, kaip tikimasi, intensyviai įsitrauks į šį projektą - jie rinks informaciją apie Garbės galerijos narius, pildys projekto internetiniame puslapyje jiems skirtas skiltis, aprašinės ir fotografuos mokyklose vyksiančius susitikimus.

Organizatoriai tikisi šiais mokslo metais į projektą įtraukti 200 bendrojo lavinimo Lietuvos mokyklų ir kviečia norinčias švietimo įstaigas registruotis per lapkričio mėnesį. Pirmosios projekto dalyvės gruodį rinks sėkmingiausius abiturientus, o kitų metų pradžioje jau pradės organizuoti susirinkimus. Nuo kitų metų "Europos judėjimas Lietuvoje" viliasi įjungti į projektą visus 2 tūkst. Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų.

Aktyviausius projekto dalyvius organizatoriai kvies į apskrito stalo diskusiją žiniasklaidos priemonėse, apdovanos prizais.

Spalio 26 dieną Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) ir visuomeninė organizacija "Europos judėjimas Lietuvoje" pasirašė sutartį dėl projekto "Drąsinkime ateitį" įgyvendinimo. Įgyvendinant šį projektą dalyvaus moksleivių, jų tėvų bei mokyklų vadovų visuomeninės organizacijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.