aA
Po 299 li­tus už še­šis mė­ne­sius. To­kį at­ly­gi­ni­mą dai­ni­nin­kė Si­gu­tė Tri­ma­kai­tė mė­gi­na pri­si­teis­ti iš darb­da­vio – Lie­tu­vos na­cio­na­li­nės fil­har­mo­ni­jos. Už pra­vaikš­tas iš šios įs­tai­gos at­leis­ta me­ni­nin­kė per teis­mus su­ge­bė­jo grįž­ti į dar­bą, o da­bar ban­do at­gau­ti ir ne­su­mo­kė­tą at­ly­gi­ni­mą.
teismas, teisingumas
© Corbis
Konf­lik­tas tarp S.Tri­ma­kai­tės ir Fil­har­mo­ni­jos pra­si­dė­jo dar 1998-aisiais. Mat pask­li­do gan­dai, kad iš­vy­ku­si į gast­ro­les dai­ni­nin­kė at­lik­da­vo ma­žiau prog­ra­mų nei nu­ro­dy­da­vo. Ta­čiau to nie­kas neį­ro­dė.

Ma­no­ma, kad dėl to S.Tri­ma­kai­tei bu­vo užd­raus­ta reng­ti kon­cer­tus. Po to Fil­har­mo­ni­jos dar­buo­to­jai ėmė dai­ni­nin­kei žy­mė­ti pra­vaikš­tas. Ta­čiau teis­muo­se taip ir ne­paaiš­kė­jo, kur ir ka­da S.Tri­ma­kai­tė tu­rė­jo atei­ti į dar­bą. Mat dai­ni­nin­kės veik­la – itin spe­ci­fi­nė.

Vis dėl­to Fil­har­mo­ni­jos ry­šių su vi­suo­me­ne sky­riaus vir­ši­nin­kė Ieva Ta­mu­ty­tė tvir­ti­no, kad S.Tri­ma­kai­tė dar­be ne­si­ro­dė pus­me­tį.

„Ji ne tik neat­vyk­da­vo į dar­bą, bet ir ne­da­ly­va­vo perk­lau­so­je bei ates­ta­ci­jo­je. O mus pa­siek­da­vo in­for­ma­ci­ja, kad tuo me­tu dai­ni­nin­kė kaž­kur kon­cer­tuo­ja. To­dėl už pra­vaikš­tas ji ir bu­vo at­leis­ta iš dar­bo”, – tvir­ti­no I.Ta­mu­ty­tė.

Dar­bo Fil­har­mo­ni­jo­je S.Tri­ma­kai­tė ne­te­ko praė­ju­sių me­tų lapk­ri­čio pa­bai­go­je. Iki tol, anot I.Ta­mu­ty­tės, dai­ni­nin­kę ne kar­tą mė­gin­ta įs­pė­ti apie pa­žei­di­mus, bet ji siun­čia­mų raš­tų nep­riim­da­vo. O po at­lei­di­mo pa­si­py­lė dai­ni­nin­kės skun­dai Kul­tū­ros mi­nis­te­ri­jai, dar­bo ins­pek­ci­jai ir ki­toms ins­ti­tu­ci­joms.

Teis­mas jau pri­pa­ži­no, kad S.Tri­ma­kai­tė iš dar­bo bu­vo at­leis­ta ne­tei­sė­tai. Ta­čiau va­kar ne­si­ry­žo nusp­ręs­ti – mo­kė­ti S.Tri­ma­kai­tei at­ly­gi­ni­mą ar ne. Mat tei­sė­jų ko­le­gi­ja pri­pa­ži­no, kad ši darb­da­vio ir dar­buo­to­jo by­la – itin su­dė­tin­ga.

"Ekstra žinios"