aA
Šiaurės Korėja pareiškė, kad spalio mėnesį JAV atliko mažiausiai 180 žvalgybinių skrydžių, ir patikino, kad rengiamos misijos sumažina galimybes pasiekti susitarimą derybose dėl Pchenjano branduolinių programų nutraukimo.
Branduolinį ginklą teigianti turinti Šiaurės Korėja dažnai kaltina JAV dėl fotografuojančių strateginius taikinius žvalgybos lėktuvų.

"Šitie šnipinėjimo skrydžiai aiškiai patvirtina, kad JAV imperialistai slapta desperatiškai bando užgniaužti Šiaurės Korėjos karines pajėgas, tačiau jie tik trukdo pasiekti sutartį dėl branduolinių problemų", - pranešė oficiali Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA.

Praėjusį mėnesį šešių šalių derybose Pekine Šiaurės Korėja sutiko nutraukti savo branduolinės energetikos programas, nes už tai šaliai buvo pažadėta ekonominė parama, saugumo garantijos ir didesnis diplomatinis atpažinimas.

Kitas Šiaurės ir Pietų Korėjų, Kinijos, Japonijos ir Rusijos bei JAV derybų raundas greičiausiai įvyks ateinančią savaitę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.