aA
"Kreipiuosi į visus "Lietuvio kalendoriuje" paminėtuosius, prašydama padėti apginti šią knygą. Taip pat kreipiuosi ir į nepaminėtus, tačiau pritariančius kalendoriaus teiginiams ir mintims", sakoma trečiadienį dienraštyje "Respublika" paskelbtame Danutės Balsytės pareiškime.

Jame Lietuvos šviesuomenė raginama susimąstyti - "kieno eilė ateis po susidorojimo su "Lietuvio kalendoriumi". Generalinis prokuroras prašomas apginti teisingumą ir sustabdyti Valstybės saugumo departamento "entuziastų" savivalę.

"Sąžinės nepraradę" Seimo nariai ir signatarai kviečiami neišsiginti, nes, pasak D. Balsytės, būtent jų mintys ir idėjos cituojamos kalendoriuje.

"Neišsižadėkite savęs, savo protėvių žemės ir Lietuvos ateities vizijos. Kreipiuosi į visus, kas dar lietuvis - jeigu neapginsime "Lietuvio kalendoriaus" - neapginsime ir Lietuvos", sakoma pareiškime.

D. Balsytės sudarytame ir privačiai išleistame kalendoriuje išspausdintas žemėlapis, kuriame dalis Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos teritorijos pažymėtos kaip okupuotos Lietuvos etninės žemės.

Lenkijai, Rusijai ir Baltarusijai pareiškus nepasitenkinimą tokiu leidiniu, sausio pabaigoje Valstybės saugumo departamentas knygynams uždraudė toliau pardavinėti 3 tūkst. egzempliorių išleistą kalendorių.

Šis kalendorius leidžiamas nuo 1995 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.