aA
Šilutės rajono policija sulaikė metalo laužo vagis, šios savaitės pradžioje nusiaubusius karių kapines.
Pagėgių seniūnas Šilutės rajono policijai pranešė, kad pirmadienį Pagėgiuose esančiose tarybinių karių kapinėse nuo 29 kapaviečių pavogtos diuraliuminio lentelės su karių pavardėmis. Vagys nuo antkapių nuplėšė nedideles 30 centimetrų ilgio ir 20 cm pločio lenteles.

Padarytą žalą Pagėgių seniūnas įvertino daugiau kaip 3 tūkst. litų.

Šiose Antrojo pasaulinio karo karių kapinėse palaidoti keli lietuviai ir didžioji dalis rusų karių.

Pas du sulaikytuosius - 13-mečius Pagėgių gyventojus policija surado pavogtąsias jau susmulkintas ir paruoštas pardavimui antkapių lenteles, kurių bendras svoris sudarė apie 27 kilogramus.

Šių paauglių tėvams bus surašyti administracinės teisės pažeidimo kodekso protokolai dėl vaikų nepriežiūros. Seniūnijai padaryti nuostoliai bus išieškoti per teismą.

Pagėgių seniūnijoje BNS sužinojo, kad šio karių kapinės nuo metalo laužo vagių jau buvo nukentėjusios prieš ketverius metus.

Tąkart vagys nuo kapų nuplėšė apie 90 didelių ir mažesnių aliuminio lentelių. Joms neatsiradus, naujos lentelės nebuvo pagamintos.

Seniūnijos atstovas teigia, kad nors aliuminis ir nėra brangus metalas, išlieti naujas lenteles su karių pavardėmis kainuotų apie 100 litų už kiekvieną lentelę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.