aA
Ieškoma į Nidą iš Vilniaus skridusio ir dingusio parasparnio piloto, penktadienio rytą pranešė valstybės įmonė „Oro navigacija“. Policija informavo, kad Baltijos jūroje, Rusijos teritorijoje buvo rastos parasparnio detalės. Kūnas dar nerastas. Detalės aptiktos už pusantros jūrmylės nuo kranto.
Į Nidą skridusio parasparnio detalės rastos Baltijos jūroje
© KAM

Piloto ieškoma nuo ketvirtadienio vakaro, paieškos vyko visą naktį ir penktadienį tęsiamos toliau.

Paieškos ir gelbėjimo darbai atliekami kartu su Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centru, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Lietuvos policija.

Lietuvos žemyninėje dalyje paieškos ir gelbėjimo darbus koordinuoja „Oro navigacijos“ Aeronautikos gelbėjimo koordinacinio centro atstovai, o Lietuvos teritoriniuose vandenyse – Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras.

Kaip BNS sakė „Oro navigacijos“ komunikacijos vadovas Vytautas Beniušis, pranešimas apie dingusį pilotą iš Bendrojo pagalbos centro gautas apie 21 valandą ketvirtadienį. Pirminiais duomenimis, vyras Nidoje turėjo nusileisti apie 18 valandą.

Paieškoje dalyvauja Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis, Karinių jūrų pajėgų laivai.

Policijos departamentas pranešė, kad vyrui (gimęs 1977 m.) 17.30 val. iki Nidos buvo likę skristi vos 5 km.

Į įvykio vietą iš Klaipėdos papildomai išvyko ieškoti minėto asmens 3 policijos ekipažai ir kinologas su šunimi.

Paieškos veiksmai tęsėsi visą naktį ir vyksta toliau.

Teigiama, kad iš Vilniaus į Nidą skridęs parasparnininkas dingo šios gyvenvietės apylinkėse, sako jo paiešką vykdančių Karinių jūrų pajėgų atstovas.

„Paieškos rajonas buvo nustatytas pagal gautą informaciją iš ryšio operatorių apie paskutinę to dingusio asmens telefono buvimo vietą“, – BNS penktadienį sakė komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas.

Pasak jo, šiuo metu paieškos rajonas nusidriekęs apie 10 kilometrų aplink Nidą ir yra nuolat plečiamas. Karininkas teigė, jog pareigūnai dirbo visą naktį, du kartus buvo pakelti kariuomenės sraigtasparniai, paieškai pasitelkti ir kariniai laivai.

Pasak R. Kažersko, neatmetama galimybė, jog parasparnininkas galėjo nukristi ir sausumoje, ir į jūrą.

Penktadienio rytą jo paieška tęsiama.

„Dabar tikimės geresnių rezultatų, nes švinta. Šviesiuoju paros metu stebėjimo laukas yra didesnis“, – sakė komandoras.

Paieškas Neringoje palei Kuršių marias ir Baltijos jūrą vykdo ir gausios pasieniečių bei policijos pajėgos.

Penktadienį Lietuvos pasieniečius kolegos iš Kaliningrado srities informavo, kad Rusijos pusėje taip pat vykdoma dingusio parasparnininko paieška. Kaimyninės šalies pareigūnai, be kitų priemonių, tam naudoja ir savo sraigtasparnį. Rusijos pusėje žvalgoma ir Kuršių marių, ir Baltijos jūros teritorija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.