aA
Ketvirtadienį Vilniaus apylinkės teisme suiminėjami jaunuoliai, įtariami statybvietės sargo Marijano Siniavskio (gim. 1958 m.) nužudymu.
Į teismą atvežti sargo nužudymu įtariami jaunuoliai verčia kaltę vienas ant kito
© DELFI montažas

Pirmasis į teismą atvežtas 19 metų vilnietis Tautvydas Putys. Prokuroras Tomas Čepelionis prašė jį suimti 3 mėnesiams. Teisėjas Pavelas Borkovskis prašymą patenkino.

T. Putys ir teisme elgėsi agresyviai - po posėdžio konvojaus vedamas iš teismo pastato bandė spirti fotografui.

Pasak prokuroro, už viešosios tvarkos pažeidimą teistas T. Putys anksčiau mėnesį dirbo toje pačioje statybvietėje ekskavatorininku - kasė tvenkinius (Trakų r. Mavių kaime statoma žuvininkystės įmonė). Jis vienintelis iš įtariamųjų pažinojo M. Siniavskį (beje, sargas statybvietėje dirbo neoficialiai).

T. Putys pripažįsta, kad lemtingąją naktį buvo nusikaltimo vietoje, tačiau neigia žudęs - esą stebėjęs viską iš šalies. Beje, kiti įtariamieji irgi verčia kaltę vienas ant kito.

Vogti kuro (statybvietėje buvo 2 tonos dyzelino, pagrobta apie 100 litrų) T. Pučio automobiliu atvažiavę trys jaunuoliai sargą daužė kumščiais, spardė, buvo panaudotas peilis. Po to jau negyvas vyras buvo įgrūstas į jo paties automobilį „Volkswagen Touran“ nuvežtas į Varėnos r. ir sudegintas miške kartu su mašina.

Kiti du įtariamieji - alytiškiai. 19-metis jau irgi kartą teistas, 15-metis iki šiol teisėsaugininkams nebuvo žinomas. Prokuroras T. Čepelionis ketvirtadienį kreipsis į teismą prašydamas ir šiems įtariamiesiems skirti 3 mėnesių suėmimą.

Jiems pareikšti įtarimai nužudymu dėl savanaudiškų paskatų, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą (kuro vagystę).

Atvežtas antrasis. Apie 13.20 val. į teismą konvojus atvežė antrą įtariamąjį - 15-metį alytiškį. Nepilnamečio veidas buvo uždengtas kauke.

Prokuratūra teismo prašė nepilnametį, kaip ir jo pilnamečius bendrininkus, suimti 3 mėnesiams. Teismas prašymą patenkino. 15-metis keliaus į tardymo izoliatorių.

Portalas alytusplius.lt rašo, kad švietimo įstaigoje, kurioje mokėsi šis 15-metis, jis didelių problemų nekeldavo, tačiau pamokas lankė prastai. Toks jo elgesys ne kartą buvo svarstytas. „Moksleivio tėvai yra išsituokę, jis gyvena tik su motina, kuri pati prisipažino, kad tiek anksčiau, tiek ir dabar jai sunkiai sekėsi priversti jį lankyti mokyklą“, - portalui alytusplius.lt sakė įstaigos direktorius. Šio paauglio mokymosi vidurkis - 6,4.

Atvežtas trečiasis. Konvojus į teismą atvežė paskutinį jaunuolį, kuris įtariamas M. Siniavskio nužudymu. 19 metų alytiškis Aurimas Jaruševičius atvežtas apie 15.28 val.

Jo advokatas Jonas Leikauskas teigė, kad neturėjo pagrindo prašyti teismo A. Jaruševičiaus nesulaikyti, nors jo kaltinamasis to norėjo. Gynėjas pasakė tvirtą savo poziciją – teisingumas turi būti įvykdytas.

Taip pat kaltinamojo advokatas pripažino, kad šis nusikaltimas yra kraupus, dėl to jam kyla klausimas, ar sulaikytieji yra pilno proto.

Trečiasis kaltinamasis, pasak advokato, sakė, kad jie nenorėjo nužudyti sargo, taip gavosi spontaniškai. Jaunuoliai tik norėję pasiimti kuro.

Visi trys kratosi atsakomybės dėl naudojimosi peiliu. Tačiau jie neneigia, kad peilis buvo panaudotas prieš M. Siniavskį.

Prokuroras T. Čepelionis prašė A. Jaruševičių suimti 3 mėnesiams, jo prašymas buvo patenkintas.

M. Siniavskis buvo nužudytas sausio 7-osios naktį. Antradienį jo palaikai sudegintame automobilyje rasti Pirčiupių miške. Kitą dieną, sausio 10-ąją, policija sučiupo tris įtariamuosius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.