aA
Seimo pirmininko atstovė spaudai Loreta Zakarevičienė "Žinių radijui" sakė, kad toks buvęs susisiekimo ministro konservatoriaus Rimanto Didžioko pasirinkimas. Jos žiniomis, dirbti įmonės generaliniu direktoriumi K. Dirgėlą asmeniškai prašė ir premjeras Andrius Kubilius.

Pastarojo atstovas spaudai Audrius Bačiulis BNS teigė, jog tai, kad premjeras neprieštaravo K. Dirgėlos paskyrimui, parodo jo nuomonę apie naująjį "Lietuvos geležinkelių" vadovą.

Prezidentūra pareiškė, kad K. Dirgėlos kandidatūra jai buvo netikėta ir šalies vadovas nebuvo apie ją iš anksto informuotas.

Antradienį Violeta Gaižauskaitė sakė, kad "ir kas vadovautų susisiekimo įmonėms, ministras Rimantas Didžiokas yra asmeniškai atsakingas už jų pertvarkymą".

Pasak atstovės spaudai, prezidentas yra ne kartą pabrėžęs, kad Vyriausybei, kai ji imasi didelių valstybinių objektų privatizavimo, reikalinga politinių partijų ir visuomenės parama.

"Deja, Konservatorių partijos narių skyrimas nepadeda tokiai paramai įsigyti. R. Didžioko sprendimas skirti "Lietuvos geležinkelių" vadovu konservatorių vadovybei artimą žmogų prezidentui neatrodo, kaip pagrįstas ilgalaikiais valstybės interesais", kalbėjo V. Gaižauskaitė.

Antradienį "Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti Seimo pirmininko ekonomikos patarėjas, jo sekretoriato vadovas K. Dirgėla.

Ankstesnis bendrovės vadovas Romualdas Kozyrovičius kovo pradžioje atsistatydino iš užimamų pareigų. Iki šio paskyrimo Lietuvos ambasadai Rusijoje vadovavęs R. Kozyrovičius buvo laikomas Prezidentūros parinktu kandidatu.

BNS žiniomis, skiriant jį "Lietuvos geležinkeliu" vadovu, su Vyriausybe ir premjeru konsultuotasi nebuvo.

Pernai patyrusi 52 mln. litų nuostolių, "Lietuvos geležinkelių" bendrovė bus restruktūrizuojama ir privatizuojama.

K. Dirgėlai 40 metų, jis yra radijo elektronikos inžinierius. 1992-1996 metais jis buvo Seimo narys, dirbo Ekonomikos komitete.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.