aA
Grupinėse muštynėse dalyvavę įtariamieji bandė pabėgti nuo policijos. Policininkams persekiojant įtariamuosius, vienas jų du kartus iššovė į policininką, pareigūnas šaudė į įtariamąjį.

Pasak Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato spaudos tarnybos, per įvykį niekas nenukentėjo.

Apie 16 val. 30 min. Vilniaus vyriausiajam policijos komisariatui (VPK) asmuo telefonu pranešė, kad Skroblų gatvėje vyksta muštynės.

Į įvykio vietą išvyko policijos pareigūnų ekipažas.

Artėdami prie nurodytos vietos, pareigūnai pastebėjo išvažiuojantį automobilį "BMW 520".

Policininkams bandant jį stabdyti, automobilio vairuotojas nepakluso ir nuvažiavo.

Į automobilio gaudynes vėliau įsijungė ir kiti autopatrulių ekipažai.

Radijo ryšiu iškvietus didesnes policijos pajėgas, sprunkantis automobilis buvo užblokuotas Šaltinių gatvėje, ties 15-tuoju numeriu pažymėtu namu. Juo važiavę trys asmenys buvo sulaikyti vietoje, o ketvirtajam pavyko pasprukti. Šv. Stepono gatvėje bėglys du kartus iššovė į pareigūną, pareigūnas paleido du atsakomuosius šūvius.

Netoli patruliavęs policijos ekipažas per radijo ryšį išgirdo apie bėgantį link Šaltinio gatvės įtariamąjį.

Jis įsuko į šią gatvę ir tarp 15-ojo ir 17-ojo namų pamatė vyriškį, panašų į bėglį.

Pareigūnas išlipo iš automobilio ir pasuko link įtariamojo. Šis bandė iš kišenės traukti ginklą, tačiau pareigūnas buvo greitesnis, privertė įtariamąjį paklusti jo reikalavimams ir gulti ant žemės.

Netrukus į pagalbą atbėgo jo kolega kartu su policijos rėmėju, "Lidivos apsauga" darbuotoju, kurie padėjo sulaikyti bėglį.

Sulaikytojo kišenėje buvo rastas ir paimtas pistoletas "Makarov" su ištrintais registracijos numeriais. Ginklas buvo užtaisytas.

Nustatyta, kad policijai priešinosi 26 metų Michailas Grigorjevas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.