aA
Trečiadienį Australijos policija pranešė, kad dingo 21 metų japonas, dviračių mėginęs nuvažiuoti į atokią žemyno šiaurės rytų pakrantės vietovę.
Policijos atstovas spaudai Geoffas Robinsas (Džefas Robinsas) sakė, kad Eitaro Tanaka norėjo nuvažiuoti į patį Jorko pusiasalio galą Kvynslendo valstijoje, bet pakeliui sulūžo jo dviratis.

Paskutinį kartą jis buvo matytas prieš 10 dienų, kai keliavo pėsčias, prieš tai palikęs dviratį Koeno miestelyje, 350 km į pietus nuo kelionės tikslo. Žmonės, keliaujantys į šį nuošalų ir saulės svilinamą regioną, kur dieną oro temperatūra būna daugiau kaip 40 laipsnių pagal Celsijų, paprastai iš pradžių informuoja policiją.

"Tai itin sunki kelionė. Ten nėra kelių su danga ir net specialiai pritaikytais automobiliais važiuoti sunku. Mes labai susirūpinę", agentūrai "Reuters" sakė G. Robinsas.

Prieš pradėdama paieškos operaciją, policija apklausia vietos žmones, galėjusius pastebėti E. Tanaką.

Anksčiau šią savaitę G. Robinsas sakė, kad buvo išgelbėti kiti 3 japonų turistai, neturėję pakankamai maisto, vandens, tinkamų transporto priemonių ir leidęsi į panašią kelionę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.