aA
Buvęs parlamentaras Virginijus Martišauskas už reikalavimą duoti kyšį nuteistas kalėti pusantrų metų. Tokį nuosprendį penktadienį paskelbė Klaipėdos apygardos teismas. V.Martišauskas žurnalistams tvirtino dar neapsisprendęs, ar nuosprendį skųs aukštesnės instancijos teismui.
Virginijus Martišauskas
Šioje Vilkyčių miestelio kavinėje Virginijus Martišauskas susitiko su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriumi Kęstučiu Šiliausku.
© ELTA
Tyrimo duomenimis, V. Martišauskas reikalavo 20 tūkst. litų kyšio kaip paramos jo rinkimų kampanijai iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Kęstučio Šiliausko. Pinigų jis prašė per Šilutės rajono gyventoją Albiną Gūžę, taip pat ir tiesiogiai kalbėdamasis su K. Šiliausku.

K. Šiliauskas sutiko duoti V. Martišauskui 10 tūkst. litų. Pinigus bandyta perduoti Šilutės rajono Vilkyčių miestelio kavinėje "Aisytė". Tačiau V. Martišauskas anksčiau teisme tikino prie pinigų net neprisilietęs. Kaltinimus kyšio ėmimu jis vadino provokacija, iš anksto paruoštu, bet nevykusiai prieš jį pritaikytu nusikalstamos veikos elgesio modeliu.

Kaltinimas buvusiam Seimo nariui buvo pagrįstas K. Šiliausko pareiškimu apie nusikalstamą veiką, liudytojų apklausomis, slapta darytais garso ir vaizdo įrašais. Nusikaltimą lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė.

Tuo tarpu 58 metų Šilutės rajono gyventojas A. Gūžė, kuris padėjo V. Martišauskui daryti nusikaltimą, už bendrininkavimą dėl kyšio priėmimo nuteistas laisvės atėmimu 3 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant metams.

ELTA primena, kad tyrimas dėl V. Martišausko kyšininkavimo Generalinėje prokuratūroje buvo pradėtas praėjusių metų spalio 4 dieną. Spalio 7-ąją V. Martišauskas atsisakė Seimo nario mandato, kad, jo žodžiais, galėtų dalyvauti ikiteisminiame tyrime dėl mestų įtarimų šešėlio imant kyšį ir išsiaiškinti tiesą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.