aA
Išanalizuoti duomenys, kokias mokymo programas šiemet rinkosi stojantieji į profesines mokyklas. Jaunuoliai veržėsi įgyti automobilių mechaniko ir statybininko profesijas, teigiam Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai.
Statybos
Statybos
© Corbis/Scanpix
Į statybos srities mokymo programas priimti 3439 mokiniai vietoj planuotų 2811. Daugiau nei planuota mokinių priimta į žemės ūkio ir miškininkystės programas, variklinių transporto priemonių posričio programas.

Daugiausia mokinių pasirinko automobilių mechaniko programą (1285), staliaus (7520, statybininko (703), virėjo ir padavėjo (591), kirpėjo (464) mokymo programas. Jaunimui nepatraukliausios buvo suvirintojo, metalo apdirbimo, stogdengio, radioelektroninių įrenginių surinkėjo, aplinkotvarkos darbuotojo, komunalinio ūkio darbuotojo mokymo programos.

Šiais metais į 75 profesines mokyklas vietoj planuotų 18670 mokinių priimta daugiau nei 20 tūkstančių. Planuoto mokinių skaičiaus nesurinko 24 profesinės mokyklos. Dauguma jų yra įsikūrusios mažesnėse savivaldybėse ar miesteliuose.

Per pastaruosius dvejus metus didėjo mokinių priėmimas į viešojo maitinimo, paslaugų teikimo (kirpėjo, automobilių mechaniko) mokymo programas. Per tą patį laikotarpį mažėjo – į metalo apdirbimo staklininko programą, pramonės mechaniko, elektros įrenginių elektromechaniko, siuvėjo ir kt. programas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.