aA
Darbo partijos vadovai nebandė daryti įtakos ir nereikalavo, kad partijos į Vyriausybę deleguotas kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas įdarbintų ministerijai pavaldžių įstaigų vadovais "darbiečius", tvirtina Darbo partijos vicepirmininkas, Seimo pirmininko pavaduotojas Viktoras Muntianas.
V.Prudnikovas
© ELTA
Eltai jis sakė, kad Seimo Darbo partijos frakcija tik domėjosi, kokias galimybes turi Darbo partijos atstovai užimti tam tikras pareigas.

"Darbo partija, turinti pakankamai pasirengusių užimti tam tikras pareigas specialistų, norėjo išsiaiškinti tų žmonių galimybes realizuoti savo sugebėjimus vienoje ar kitoje sferoje", - pažymėjo V.Muntianas, komentuodamas žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, kad Kultūros ministerijoje pajudėjus konkursams jai pavaldžių įstaigų vadovų postams užimti, ministrui V. Prudnikovui prikištas nenoras rūpintis jį delegavusia Darbo partija.

Pasak V.Muntiano, kultūros ministras užtikrino, kad "pagal kompetenciją, išsilavinimą ir sugebėjimą bus atrenkami žmonės į atitinkamas pozicijas". "Ministras užtikrino, kad konkursai užimti tam tikras pareigas vyks skaidriai ir viešai", - sakė V.Muntianas.

Vieno iš Darbo partijos lyderio V.Muntiano nuomone, tai visiškai teisinga pozicija, atitinkanti teisinę bazę ir etiką. Jis taip pat pridūrė, kad dėl vykstančių konkursų gali būti įvairiausių problemų, nes "žmogus, kuris siekia vieno ar kito posto, tikriausiai įsivaizduoja, kad jis yra pats geriausias". "Todėl gali būti įvairiausių pretenzijų ir tarp konkurentų", - sakė jis.

Žiniasklaidos teigimu, priekaištai ministrui V.Prudnikovui pasipylė jau prieš kurį laiką, nes jis esą nenorėjo girdėti raginimų pasirūpinti partijos žmonėmis. Tuo metu Kultūros ministerija jau buvo paskelbusi konkursus kelių jai pavaldžių įstaigų vadovų pareigoms eiti.

Kaip rašoma spaudoje, ministerijos užkulisiuose prasidėjusi trintis virto debatais valdančiosios partijos viduje ir net persikėlė į Darbo partijos frakciją Seime. Kaip patraukliausios ir reikalingiausios kai kuriems partijos asmenims "kultūrinės" pareigos buvo įvardyti Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos (KPD) bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovų postai.

Kultūros ministerija prieš kelias dienas jau baigė priimti paraiškas konkursui KPD direktoriaus pareigoms eiti. Lapkričio pradžioje vyksiančiame konkurse varžysis septyni kandidatai, tarp jų ir buvusi Seimo narė socialdemokrate Jūratė Juozaitienė.

Dėl Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo posto spalio 18 dieną susirungs šeši pretendentai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.