aA
Tokie žodžiai kaip "sėdynė", "bezdalius", "šlamštas" ar pokštas apie Harį Poterį, neva jis nėra "vienintelis gėjus kaimelyje", dažniausiai nesulaukia didelio atgarsio. Tačiau kai bestselerių autorius tokį žodyną pavartojo mokykloje, bendraudamas su dvylikamečiais moksleiviais, jis buvo išprašytas iš mokymo įstaigos, ketvirtadienį skelbia Didžiosios Britanijos spauda.
Pirštas, kaltinimas, kaltė
© Corbis/Scanpix
Pastorius Grahamas Tayloras, labiausiai išgarsėjęs į niūrų, tamsų prietarų, magijos ir kerėjimų kupiną pasaulį nukeliančia knyga "Šešėlių kerėtojas" ("Shadowmancer"), iš mokyklos išmestas mokytojams apkaltinus jį homofobija.

Vidurinio lavinimo mokyklos direktorė Barbara Vann teigia, kad ji nurodė rašytojui palikti patalpą, kai jis pavartojo "netinkamą" žodyną, įskaitant tokius žodžius kaip "sėdynė", "snarglys" ir "bezdalius".

Anot pačio G. Tayloro, jis tiesiog sakė, kad televizija yra "šlamštas", palyginus su knygomis. "Taip kalbėjau daugelyje mokyklų, ir mane vėl kviesdavo sugrįžti. Liūdna, jei žodžiai "bezdalius" ir "snarglys" pasirodė nepriimtini", - sakė jis.

Rašytojas teigė, jog jis gerbia "Hario Poterio" autorę Joanne K. Rowling, tačiau tikino, kad jo novelėje neigiami herojai yra daug baisesni nei "Haryje Poteryje". "Aš pasakiau, kad Haris Poteris nėra vienintelis gėjus kaimelyje. Tai buvo pokštas. Pokštas iš (TV laidos) "Mažoji Britanija" (angl. - Litlle Britain), kurį vaikai turėtų žinoti".

Leidybos teisės į fantastinę B. Tayloro knygą "Šešėlių kerėtojas", vaizduojančią XVIII a. Jorkšyrą ir savo turiniu kiek primenančią "Harį Poterį", neseniai parduotos už 0,5 mln. JAV dolerių. Šiuo metu knygos motyvais Holivude statomas kino filmas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.